EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Memi Golmaran
Country: Sao Tome and Principe
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 21 April 2011
Pages: 295
PDF File Size: 5.7 Mb
ePub File Size: 1.48 Mb
ISBN: 544-9-76479-129-5
Downloads: 36611
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Salrajas

Neki smo umrli od nepravde preko noci na face booku Ne stigosmo da svjedocimo o neosvjescenosti naroda i zloj literaturi poljuljani u psihickoj ravnotezi Ne zanima me da merim vreme.

Bosanski forum

Poput mladog dzakona u svecanoj crkvi, glas mi cvili na vjetru Nemam vremena Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom Zagrliti i usred zlatnih vrtova horizonta te dovesti, milovati tvoja meka bedra rajskim mirisima narda i na proplanke stomaka tiho pustiti medene uzdahe.

Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve kutke siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju teorema Euklida i strujnih kola Braninih Trcala sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje duze od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i izmaglicu i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi ispod djempera A ja se rascvjetavala i nestajala Za tebe.

  DEXTER KOZEN AUTOMATA AND COMPUTABILITY PDF

Desetkovani smo neki od neprijatelja neki od prijatelja nekolicinu nas je rakija podmuklo ubila I evo me, htio bih stihom da se pokazem na pola mrtav i iznuren Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale Danas smo rasuti po cijeloj planeti i u osami lizemo svoje rane od Sidneja do Toronta.

Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina.

Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima Procitao sam ih ali kasno Sad i nemam vise vremena ponovno puzeci da im titram jaja i podilazim Ljut i od nevjerice zanjemio Nemam vremena Ja se krecem u planiranim mislima i rokovima.

A vidim sve manje i manje plezija veceri svitanja i jutarnjih zora To mi se svidja. Jos nas je ostalo desetak poezijs Ebolom sam umazao cijeli stan Necu dopustiti da places! Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam.

Protiv pljackanja banaka i aerodroma Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Ljepljivi motiv pjevanje s vjetrom. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela Zanima me da zaboravim da postoji. Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne razumije I da budes tu.

  BUILDING AND USING BALUNS AND NOUNS PDF

Erotska poezija – Page 2 – Bosanski forum

Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu erotxka tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti. Zanima me da si tu.

Nekud nekad trcim, bez daha! Oni su izmislili Pakao i svoje svete knjige da bi erotsk drzali u strahu u nadi i bijedi Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj Vise povjerenja imam u sumu.

S nekim o necemu raspravljam besmisleno.

Izmedju slutnji i pohote.

Author: admin