MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE PDF

MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE Strip: RO MARCENARO [MARKS & ENGELS] on *FREE* shipping on qualifying offers. MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE [Karl Marks Fridrih Engels] on Amazon. com. *FREE* shipping on qualifying offers. Manifest Komunističke Partije. 5 likes. Book. Manifest Komunističke Partije. Book. 5 people like this topic. Want to like this Page? Sign up for Facebook to get .

Author: Zolosar Muramar
Country: Austria
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 6 December 2010
Pages: 454
PDF File Size: 9.17 Mb
ePub File Size: 6.99 Mb
ISBN: 793-3-87378-131-1
Downloads: 72643
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshurn

U taj oruzani ustanak umesali bi se isto tako plemenski separatisti svake vrste, katolici, muslimani i pravoslavni, kojima je ne do komunizma nego do partjie ove drzavne celine. Nijedna partija prakticno nema mogucnosti da se otrese terora vodja i da menja svoj nacin rada.

Jeretici moraju biti priguseni i, ako protestuju, iskljuceni.

To ,omunisticke vazi narocito za delegate vanrednih partijskih kongresa. This page was last edited on 18 Julyat Odricanje ovoga rada ili njegovo predavanje u nepouzdane polureformisticke ruke ravno paartije izdajstvu proleterske revolucije.

I u momentu kad mi grcamo da se odrzimo pred najgrubljom reakcijom, dolaze neuracunljiva obecanja, dolaze besmislene fraze: U statutu se veli: Na takvo svoje politicko samoubistvo i dragovoljno sputavanje i ruku i nogu nasa partija ne sme pristati.

Diktatura je dakle apsolutna.

From Wikimedia Commons, the free media repository. Kod nas su i sindikati sasvim rastrojeni. Cenzura misli mora biti apsolutna. Za slobodnu Internacionalu Kad je odlukom II Kongresa Komunisticke Internacionale njena opsta politika formulisana kao politika oruzane pobune protiv kapitalizma, duznost je svih socijalista od casti i imena da se prema njoj jasno i opredele.

Otuda je svojim manifestom Izvrsni Odbor III Internacionale preporucio nasoj partiji racunanje sa nezadovoljnickim pokretima u nasoj zemlji, pa ma kakvi oni bili, pa i sa najreakcionarnijim. Samo se po sebi razume da ce ih dati ruski boljsevici, odnosno sovjetska vlada. View more global usage of this file. Drugim organizacijama i partijama, koje su primljene u K.

  CONFERENCIA DE ASILOMAR PDF

Komunisticki rad na selu dobija danas narocit znacaj. Negde partiije klase organizovane, negde nisu. Partijska uprava smenjuje izabranike i naredjuje im sta da rade.

Na zborovima mogu govoriti samo “pouzdani” komunisti po misljenju partijske uprave. Pobeda proletarijata u naprednijim i razvijenijim zemljama znatno ce ubrzati i olaksati zavrsne borbe u zaostalim zemljama.

Na ovom su manifestu direktno saradjivali i usvojili ga sledeci drugovi i drugarice iz Beograda: Sve ovo novo ucenje, nova teorija i nova politika, sa kojima su posli u borbu protivu starog shvatanja revolucionarnog marksizma ruski boljsevici, imaju svoju socijalnu osnovu u azijskim narodima i njihovom kulturnom stanju.

Tim zadacima buducnosti on jos nije dorastao.

English Partie a language for shopping. Ni danas nama ne pada na pamet da skrecemo politiku nase partije sa svetlih staza njene proslosti. Jedna zdrava Internacionala ne moze nici ni iz neozbiljnog podrazavanja, ni iz uzajamnih obmana, bacanjem u vazduh praznih revolucionarnih reci. Komunisticka Internacionala trazi bezuslovno i ultimativno izvodjenje ovog raskida u najkrace vreme.

Svaka pojedina partija mora biti strogo centralisticki uredjena. Gotovo u svim komunsticke Evrope i Amerike ulazi klasna borba u fazu gradjanskog rata.

COMMUNIST MANIFESTO

U stupcima stampe, na javnim zborovima, u sindikatima, kooperativama – svuda gde pristalice III Internacionale mogu prodreti, potrebno je ne samo burzoaziju, vec i njihove pomagace manufest svih vrsta sistematski i nemilosrdno zigosati. Cela propaganda i agitacija mora nositi stvarni komunisticki karakter i odgovarati programu i zakljuccima III Internacionale. Explore the Home Gift Guide. Partijska uprava mora biti snabdevena sa obiljem vlasti, autoriteta i najdalekoseznijim pravima tacka Pokret plemenskih separatista sve tri vere koji zele da razbiju nacionalnu celinu jugoslovena mi smatramo najodvratnijim i najreakcionarnijim pokretom i moramo odbiti svaku solidarnost sa njim.

  ECE R49 PDF

Ovaj organizacioni poredak moze imati za posledicu samo to da unisti velike socijalisticke partije masa i stvori nistavne i nemocne komunisticke sekte, gde ce se od pravovernog odvajati pravoverniji i jedan drugog iskljucivati iz partije.

Umesto takvog odgovora drug Milkic postupa sasvim obrnuto.

Kapital (Marx) – Wikipedija

Komunisticke partije onih zemalja u kojima komunisti partijje svoj rad legalno, komunistifke s vremena na vreme preduzimati ciscenja nova registrovanja partijskih organizacija da bi partiju sistematski cistili od uvucenih sitnoburzoaskih elemenata. Pa iz te bede i iz toga nezadovoljstva nigde nije organizovan komunizam, i ako su ga propovedali istocnjacki mudraci, i ako ga je propovedao Hristos i mnogi drugi sveci i naucnici u svim vekovima i u svako doba ljudske istorije.

Komunisticke partije moraju voditi sasvim nedvoznacnu propagandu za sprecavanje transporta ratne municije neprijatelju sovjetske republike; dalje moraju one medju trupama, koje se salju za ugusivanje radnickih republika, svima legalnim i ilegalnim sredstvima voditi propagandu itd. Neka nasi drugovi otuda od nas ne traze ono sto mi njima ne mozemo dati.

Periodicna i neperiodicna stampa i sva partijska izdanja moraju biti potpuno potcinjeni koministicke upravi bez obzira na to da li je partija u tome momentu legalna ili nelegalna.

Author: admin